Wat werkt er nou beter dan aan potentiële kaarthouders zelf te vragen hoe we de Hulpkaart het beste kunnen inzetten? Super dat Marieke van der Schouw van Zorgbelang Inclusief hierover in gesprek ging met maar liefst 20 jongeren uit het JongerenNetwerk dat binnen Zorgbelang Inclusief actief is. Enthousiast werd door hen meegedacht en werden nieuwe ideeën gedeeld.
Veel interactie
Zorgbelang Inclusief draagt als een van de initiatiefnemers de Hulpkaart graag mee uit. Marieke, Projectleider Participatiepartners en lid van het kernteam Hulpkaart, nam het JongerenNetwerk mee in de ontwikkelingen van de Hulpkaart. Dit leverde een inspirerende bijeenkomst op met veel interactie. De jongeren dachten o.a. mee over het ontwikkelen van een digitale variant van de Hulpkaart. Welke informatie vul je hierop in, welke categorieën neem je op en hoe maak je een gebruiksvriendelijke versie?
Zichtbaar maken
Ideeën werden uitgewisseld over hoe je zichtbaar maakt dat je een Hulpkaart hebt. Dat kan met een armbandje, sticker op de telefoon of een kaartje aan een keycord. Werkt een digitale variant niet voor iedereen, dan kan je kiezen voor de huidige papieren kaart.
Altijd hulp in de buurt
Een mooie ambitie die ze uitspreken is dat de Hulpkaart net zo bekend wordt als de AED. Dat je weet dat er altijd hulp in de buurt is. De naam Hulpkaart dekt wat hen betreft ook prima de lading. Lekker makkelijk en lekker duidelijk! Op tafel kwamen ook creatieve oplossingen om meer bekendheid te geven aan de Hulpkaart zoals posters op het toilet in uitgaansgelegenheden, op het station en via social media. Iedereen kijkt terug op een zeer inspirerende bijeenkomst die vraagt om een vervolg.